Bugün 25 Nisan 2024

2009 Astronomi Yilinda Türkiye'deki Astronomi Faaliyetlerinin Degerlendirilmesi Sempozyumu
2009 Astronomi Yilinda Türkiye’deki Astronomi Faaliyetlerinin Degerlendirilmesi” adiyla, 20 Kasim 2009 Cuma günü Istanbul Üniversitesi Rektörlügü Doktora Salonu’nda bir sempozyum düzenlenecektir.“2009 Astronomi Yilinda Türkiye’deki Astronomi Faaliyetlerinin Degerlendirilmesi” adiyla, 20 Kasim 2009 Cuma günü Istanbul Üniversitesi Rektörlügü Doktora Salonu’nda bir sempozyum düzenlenecektir.

Galileo ile baslayan “Gerçek Evren Farkindaligi’nin” 400. yilinda, Ülkemiz Gökbilimcilerinin çalismalarinda da önemli gelismeler gerçeklesiyor. Bu gelismeler; bilimsel çalismalar, arastirma – gelistirme, astronomi egitimi ve ögretimi, ögrencilerin geleceklerini sekillendirme, toplumun Evren’i taniyabilmesi için gösterilen çabalar... Tüm bunlari gerçeklestirirken gereksinim duydugumuz; “gelecegi yakin ve uzak ölçütlerde planlayabilme, farkindalik, yeni fikirler (inovasyon), motivasyon, etik degerler” yeniden gözden geçirilmeyi bekliyor. Iki yilda bir düzenlenen “Ulusal Astronomi Kongreleri’nde”, çok sayida bilimsel çalismanin tartisildigi sinirli bir zamanda, ülkemiz gökbilimcilerinin yukarida sayilanlari düsünme, tartisma, degerlendirme ve uygulamaya yönelik planlama yapmaya zamanlari kalmiyor. Bu noktadan hareketle, Ülkemizin “en eski Astronomi Bölümü” olan “Istanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü”, yukarida çizilen çerçevede bir degerlendirme yapabilmek amaciyla; Astronomi ve Astrofizik alaninda kurumsal çalismalari yürütenleri bir araya getiren bir sempozyum düzenlenmeyi planlamistir. Dilegimiz bundan sonra da böyle degerlendirme sempozyumlarinin tekrarlanabilmesidir.

Bağlantı: http://astronomi.istanbul.edu.tr/sempozyum2009/
Kaynak: Sempozyum Düzenleme Komisyonu