Bugün 18 Nisan 2024

2015 ve Sonrasında Türkiye'de Astronomi: Gözlemsel Astronomi Öngörü Çalıştayı
“2015 ve Sonrasında Türkiye'de Astronomi: Gözlemsel Astronomi Öngörü” isimli çalıştay İstanbul Üniversitesi, Fen Fakültesi, Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü’nde 30 Temmuz 2010 Cuma günü saat 10:00-17:00 saatleri arasında düzenlenecektir.

Gözlemsel astronomi olanaklarındaki gelişmelere paralel olarak tüm Dünya’da Astronomi ve Uzay Bilimleri alanında önemli aşamalar kaydediliyor. Yakın bir geçmişte şili'de inşa edilmesi kararlaştırılan 42 m çaplı Extremely Large Telescope projesi ve gelecek 10 yıl zarfında fırlatılması hedeflenen James Webb Uzay Telekobu gözlemcileri oldukça heyecanlandırıyor. Gelecek 15-20 yıllık süreçte Dünya'da ve Ülkemizde gözlemsel astronomi çalışmalarını ve hedeflerimizi kabaca belirleyebilmek için bir öngörü çalışması gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda Dünya’daki gözlem araçlarının gelişimine bağlı olarak hangi çalışma alanlarının ön planda olabileceğini ve ülkemizde kurulması arzu edilen 4-5 metre sınıfı bir teleskop ile hangi konuların çalışılabileceğini öngörerek belirlemeyi hedeflemekteyiz. Bu çalıştayda, ülkemizdeki mevcut durum tespiti ve gelecekte 15 yıl içerisinde yapılması planlanan büyük gökyüzü araştırma programlarının bilimsel hedefleri derlenerek, ülkemizde büyük bir teleskobun kurulabilmesi için DPT’ye sunulacak projenin bilimsel gerekçesi hazırlanacaktır.

Bağlantı: Bağlantı Belirtilmemiş
Kaynak: Kaynak Belirtilmemiş