Bugün 29 Mart 2024

2015 ve Sonrasında Türkiye'de Astronomi: Gözlemsel Astronomi Öngörü Çalıştayı-2
“2015 ve Sonrasında Türkiye'de Astronomi: Gözlemsel Astronomi Öngörü - 2” isimli çalıştay İstanbul Üniversitesi, Fen Fakültesi, Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü’nde 26 Kasım 2010 Perşembe günü saat 09:00-17:00 saatleri arasında düzenlenecektir.

ılki 24 Temmuz 2010 tarihinde ıstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü'nde gerçekleşen "2015 ve Sonrasında Türkiye'de Astronomi: Gözlemsel Astronomi Öngörü" çalıştayının ikincisi 26 Kasım 2010 tarihinde bölümümüzde gerçekleştirilecektir. Gelecek 15-20 yıllık süreçte Dünya'da ve Ülkemizde gözlemsel astronomi çalışmalarını ve hedeflerimizi kabaca belirleyebilmek için düzenlenecek çalıştay kapsamında Dünya’daki gözlem araçlarının gelişimine bağlı olarak hangi çalışma alanlarının ön planda olabileceğini ve ülkemizde kurulması arzu edilen 4-5 metre sınıfı bir teleskop ile hangi konuların çalışılabileceğine dair hazırlanan öngörü raporları değerlendirilecektir. Ayrıca yurtdışında çeşitli üniversite ve enstitülerde bulunan Türk araştırmacıların da katılacağı çalıştay Ülke astronomisi açısından da önemli olacaktır.

Bağlantı: Bağlantı Belirtilmemiş
Kaynak: Kaynak Belirtilmemiş