Bugün 20 Nisan 2024

Türkiye'deki Teleskoplarla Bilim Sempozyumu
İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü'nün organize ettiği sempozyum 14-15 Mayıs 2012 tarihlerinde İstanbul Üniversitesi Doktora Salonunda yapılacaktır.

Son yıllarda TUBITAK Ulusal Gözlemevi (TUG) ve üniversite gözlemevlerinde yeni teleskopların kurulmuş olması (TUG’da 100 ve 60cm çaplı, IU Gözlemevinde 60cm çaplı, ÇOMÜ Gözlemevinde 122cm çaplı), TUG ve Doğu Anadolu Gözlemevi (DAG) için daha büyük ölçekli (350cm çaplı) teleskopların projelendirilmis olmasi ve teknoloji alt yapımızın ileriye taşınması için girişimler ülkemizdeki Astronomi, Uzay Bilimleri, Uzay Teknolojileri ve Fizik Bölümlerinin geleceği açısından önemli gelişmelerdir. Bu düşünceden hareketle Ülkemizdeki mevcut ve kurulacak teleskopların bilimsel açıdan bir değerlendirmesini yapmak üzere TUG, ıstanbul Üniversitesi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin katkılarıyla bir sempozyum düzenlenecektir. Sempozyum, ıstanbul Üniversitesinin ev sahipliğinde 14-15 Mayis 2012 tarihlerinde gerçekleştirilecektir.

Bağlantı: http://astronomi.istanbul.edu.tr/sempozyum2012
Kaynak: ıÜFF Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü