Bugün 19 Nisan 2024

Bölüm Semineri: UZAYIN HUKUK HıKAYESı
İstanbul Üniversitesi Özel Hukuk Yüksek Lisans Öğrencisi Bahar Ramazanova tarafından 27.02.2017 Pazartesi günü Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü, Büyük Amfi I'de "Uzayın Hukuk Hikayesi" isimli bir seminer verecektir.

ıstanbul Üniversitesi Özel Hukuk Yüksek Lisans Öğrencisi Bahar Ramazanova tarafından 27.02.2017 Pazartesi günü Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü, Büyük Amfi I'de "Uzayın Hukuk Hikayesi" isimli bir seminer verecektir. Bu seminerde başlıca amacımız uzay hukuku nedir sorusunu cevaplamaktır. Uzay hukuku hem gelişmiş, hem de gelişmekte olan ülkelerde yeni ortaya çıkmış bir fenomendir. Hatta bir çok ülkede bu alanın geliştirilme süreci halen başlatılmamıştır. Uzay hukukunun gelişimine katkı sağlamak adına bu seminerde, öncelikle uzayın hukuki rejimi altbaşlıklı konuya ışık tutulacak, ardından uzay faaliyetlerinin hukuki rejimine ait sorunlar ele alınacaktır.

Bağlantı: Bağlantı Belirtilmemiş
Kaynak: Kaynak Belirtilmemiş