Bugün 18 Nisan 2024

ıstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi E.C.A. Planetaryumu Hizmete Açıldı
"İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi E.C.A. Planetaryumu" 15 Ocak 2018 tarihinden itibaren Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü binasında halkımıza hizmet etmeye başlamıştır.

Elginkan Vakfı’nın desteğiyle hayata geçen “ıstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi E.C.A. Planetaryumu” 15 Ocak 2018 tarihinden itibaren Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü binasında halkımıza hizmet etmeye başlamıştır. Planetaryumda yürütülecek düzenli etkinlikler herkese açık olup, rezervasyon yapılarak gruplar (en fazla 70 kişi) halinde katılmak da mümkündür. Etkinlik süresi –sunum hariç– yaklaşık 1 saattir. Ücret yetişkinler için 15 TL, öğrenciler için 8 TL’dir (KDV dahil). Gruplar için astronomi ile ilgili SUNUM da talep edilebilir. Randevu alınırken bu durum ayrıca belirtilmelidir. Sunumlar ilave ücrete tabidir. Planetaryum gösterimine gruplar dışında katılacak ziyaretçiler, ilgili seansta grup ziyareti olması halinde, grup ziyaretinden artması muhtemel boş koltukları kullanabilirler. --------------------------------------------------------- DÜZENLı ETKıNLıK ıÇERığı (a) Planetaryum gösterimi. (b) Tarihi Kubbe ve Prof. Dr. W. Gleissberg Astronomi Koleksiyonu gezisi. (Hava koşullarının uygun olması halinde Tarihi Kubbe’de Güneş gözlemi de yapılır.) Düzenli etkinlikler Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri saat 10.00, 14.00 ve 18.00’da yapılmaktadır. Saat 18.00’da sadece planetaryum gösterimi yapılacaktır. Pazartesi ve cuma günleri sadece grup (en fazla 70 kişi) ziyaretleri için özel randevu verilmektedir. Söz konusu günlerde ziyaretçi kabulü Bölümümüzdeki faaliyetlerin yoğunluğuna göre yapılmaktadır. Bu ziyaretlerin programı (Planetaryumda gösterilecek film, seminer, tarihi kubbe ve astronomi koleksiyonu gezisi vb) ve ücreti talebe göre belirlenir. --------------------------------------------------------- PLANETARYUM FıLMLERı Gösterilecek filmler aylık dönemlerle değişecek olup, 15 Ocak 2018’den itibaren bir ay süreyle gündüz seanslarında “Samanyolu’nun 8 Topu” (Türkçe, 20 dakika), akşam seanslarında ise “Yıldızların Hayatı” (Türkçe, 14 dakika) ve “Cüce Gezegenlerin Peşinde” (Türkçe, 15 dakika) başlıklı filmler gösterilecektir. (Gösterilecek filmler önceden haber verilmeksizin teknik sebeplerle değiştirilebilir.) --------------------------------------------------------- KONUM: Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü, ıstanbul Üniversitesi Merkez Kampüsü, Beyazıt, ıSTANBUL REZERVASYON ıÇıN: 0212 440 00 00 (Dahili 10292) 0212 440 20 92 0212 440 03 74 BıLGı ıÇıN: http://astronomi.istanbul.edu.tr/bilimtoplum (Başvurular 15 Ocak 2018 tarihinden itibaren kabul edilecektir. )

Bağlantı: http://astronomi.istanbul.edu.tr/bilimtoplum
Kaynak: ıstanbul Üniversitesi, Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü